zaterdag 22 december 2018

Vertrokken, gevlogen en geland

Hoi! Ik ben Esther. Om jullie op de hoogte te houden van Tamara haar belevenissen op Lesbos, vat ik haar appjes voor jullie samen. Ze leest jullie reacties gewoon mee!

Gisteren was reisdag. Voor zevenen stond Tamara klaar om naar het station gebracht te worden. De afstand was te overzien, de hoeveelheid bagage op de fiets niet te doen. Lang leve helpende handen (en chauffeurs) dus!

Gedurende de reis werden we als thuisfront op de hoogte gehouden. We beleefden mee hoe Tamara haar ontbijt (lees nog kale havermout) tussen ál haar handbagage terechtgekomen was, hoe haar reisgenoten tot op de kruin (of eigenlijk voornamelijk hun kruin) op haar familie leek en hoe op het vliegveld bleek dat die ene koffer met glutenvrij eten en medische spullen toch niet mee mocht als handbagage. Dat laatste zorgde voor wat geschuif met spullen maar verder verliep het inchecken én de rest van de reis heel voorspoedig.

Om 20.50 plaatselijke tijd (een uurtje eerder bij ons) lande Tamara geheel volgens planning op Mytilene. Tijdens deze vlucht vloog ze in een half uur over het stuk zee waarover zoveel mensen in kleine bootjes de overtocht maken én zoveel mensen verdrinken. Confronterend!

Helaas bleek op het vliegveld dat de koffer met dieetvoeding en medische middelen niet aangekomen was. Ook zoeken en bellen leverde niks op. Het vliegveldpersoneel is aan het werk gezet en Tamara is met de vrijwilliger die haar kwam halen vertrokken naar ‘The mansion’, het huis waar de vrijwilligers verblijven. De rest van de avond heeft ze kennisgemaakt met het team en lekker samen gegeten. Een fijne tijd!




De Mansion. Of zoals Tamara zegt: Onze villa. Met de vele kleine (een tot vierpersoons) kamers en het Griekse toilet waarbij je geen wc papier mag doorspoelen.

Vandaag gaat de zoektocht naar de koffer én vervangende opties door. Willen jullie meebidden dat ze op Lesbos voldoende glutenvrij eten vindt en dat het lukt om de juiste medische hulpmiddelen in Griekenland krijgen. Of dat de koffer heel snel gevonden wordt natuurlijk!

Namens Tamara: thanx voor jullie support! Dat doet goed! Morgen bereidt het team zich voor op de nieuwe week en maandag gaat Tamara voor het eerst naar Moria.

1 opmerking: